• De arrogantie van de jeugd
    Mehraneh Atashi, Alicja Bielawska, Ruta Butkute, Jake and Dinos Chapman, Paul Geelen, Nicolás Lamas, Jay Tan, Cheng Ran.

    Video program curated by Cheng Ran: Enoch Cheng, Zhu Changquan, Yuan Keru, Liu Yujia, Tian Zhu, Peng Zuqiang.
  • 25.07 - 22.08 
  •  
Opening: Saturday July 25 17.00h.
July 25 - August 22 2015

De arrogantie van de jeugd is als iets niet-bestaands: er is de pretentie je te distantiëren van wat reeds bestaat en je niet wilt zijn. De pretentie werpt je echter altijd terug op dit bestaande. Deze hoogmoedigheid is goed, steeds weer probeer je een onbeschreven blad te zijn. Toch zul je je altijd laten beperken door je eigen kennis. Een schets van wat een tentoonstelling zou kunnen zijn, is een verkenning van deze beperking. Een schets is het zoeken naar een structuur die nog niet aanwezig is. Een tijdelijkheid zonder einde is het enige dat deze schets kan bieden.

Op 1 augustus wordt er een studiobezoek georganiseerd bij Ruta Butkute, het werk dat zij voor de tentoonstelling maakt, zal hier te zien zijn. Mocht u geïnteresseerd zijn deel te nemen aan dit studiobezoek, mail dan naar nick@gabrielrolt.com

Op 21 augustus vindt ‘An evening with Chinese video art’ plaats, een videoavond waarbij het progamma van jonge Chinese videokunstenaars wordt getoond dat Cheng Ran samenstelde. Dit programma wordt gedurende de tentoonstelling in een loop getoond.

Daarnaast wordt er door Alicja Bielawska een editie gemaakt speciaal voor De arrogantie van de jeugd.


De tentoonstelling is samengesteld door Julia Mullié en Nick Terra.

[English next page]